Skyr met gekruide notenmix en verse bessenjam

Ingrediënten

Voor vier ontbijtporties:

500 g Arla Skyr Natuur Gebakken kruidnoten:

50 g cashewnoten

50 g amandelen 

50 g pecannoten

50 g pompoenpitten

25 g sesamzaad - 1/2 tl kaneel

1/8 tl gemalen kardemom

1/8 tl gemberpoeder

Bessenjam:

250 g blauwe bessen

20 g chiazaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak de noten grof en schep ze om met de pompoenpitten, het sesamzaad en de specerijen. Bekleed een bakplaat met een vel (herbruikbaar) bakpapier, verspreid de noten-zadenmix erover uit en plaats 15 minuten in de oven. Schep halverwege even om.

Laat de noten afkoelen op de bakplaat. Mix intussen de blauwe bessen met behulp van een staafmixer tot moes. Schep om met het chiazaad en plaats 15 minuten in de koelkast.

Roer de skyr om en schep 125 g in een kommetje, doe er 1 à 2 eetlepels bessenjam bij, eventueel wat extra fruit en werk af met 2 volle eetlepels kruidnoten.

Recept van Karola’s Kitchen