Skyrtaart met speculoosbodem en blauwe bessen

Ingrediënten

Voor de bodem:

100 g amandelen (of amandel-meel)

100 g hazelnoten

50 g kokosmeel

2 tl natriumbicarbonaat

6 el kokosolie

6 el ahornsiroop

2 tl speculooskruiden

Voor de toplaag:

400 g Arla Skyr Natuur

2 eieren

1 tl vanille extract

2 et ahornsiroop

250 g (diepvries) blauwe bessen

Handje vol amandelschilfers

Bereidingswijze

Maal de hazelnoten met een blender tot hazelnotenmeel. Als je start van volledige amandelen doe dan hetzelfde voor de amandelen.

Doe beiden in een grote kom en voeg er het kokosmeel en natriumbicarbonaat bij. Verhit de kokosolie tot deze lopend wordt.

Meet 6 el af van de lopende kokosolie (dus niet afmeten wanneer het nog hard is). Doe het bij het meel en voeg als laatste ook de ahorn en de speculooskruiden toe.

Meng de skyr met de twee eieren, het vanilleextract en 2 el ahornsiroop tot een gladde massa. Bekleed een bakvorm met bakpapier en duw het deeg stevig aan op de bodem. Doe er vervolgens het Skyr mengsel over. Doe de blauwe bessen over het geheel en druk ze in het skyr-beslag.

Wacht nog even met de amandelschilfers. Zet in de over op 170 graden voor zo’n 40 minuten. Doe de laatste 10 minuten de amandelschilfers erover en laat verder bakken.

Recept van Steffi Vertriest (Bye Bye Cheeseburger)