Turkse cilbir met Skyr

Ingrediënten

150 g Arla Skyr Natuur

2 gepocheerde eieren

50 g boter

1 eetlepel olijfolie

Een handvol peterselie

Een handvol bieslook

½ avocado

Volledige granaatappel

1 tl cayenne peper

1 – 2 tl paprikapoeder -

Peper en zout

2 – 3 sneetjes brood

Bereidingswijze

Meng in een kop de Skyr, gesneden bieslook, peper en zout.

Gepocheerde eitjes: gebruik een pot met water en een theelepel azijn. Breek het ei in een aparte kop. Wanneer het water begint te koken, roer je met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat.

Giet het ei in het midden en laat 3 minuten koken. Bereiden van paprika saus: gebruik een sauspan en laat de boter met olijfoliesmelten.

Voeg paprikapoeder en cayennepeper toe, meng het geheel. Dresseer het bordje met achtereenvolgend de Skyr,eitjes, saus, gesneden avocado en voeg als laatste de granaatappel pitjes toe.

Kruiden met peper en zout. Optioneel: serveren met geroosterd brood!

Recept van Alia.rds