Het eten

LEKKER EN VOEDZAAM

Onze producten zijn gemaakt om jou en de mensen van wie je houdt te helpen goed te eten. Zuivel is onderdeel van een gezond voedingspatroon (bron: voedingscentrum) als je het met mate consumeert. Een lekkere manier om goed te eten dus!

ZUIVEL VOOR JOU

Of je nu geniet van een koud glas melk of ‘s ochtends een scheutje melk over je ontbijtgranen giet, je neemt hoe dan ook een voedzame beslissing. Wist je dat slechts één glas melk (200 ml) een groot deel van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten, calcium, vitamine B12, B2 en nog veel meer dekt? (Bron: voedingscentrum). Elk glas bevat dus een overvloed aan natuurlijke voedingsstoffen. 

ZUIVEL VOOR JOU

ZUIVEL VOOR DE WERELDBEVOLKING

Misschien heb je wel eens aan de keukentafel gesprekken gehad over de vraag of zuivel deel uit kan maken van een voedingspatroon. Goed nieuws, want dat kan. De FAO van de WHO en de nationale voedingsrichtlijnen van over de hele wereld, raden zuivel in gematigde hoeveelheden aan als onderdeel van een gezond voedingspatroon, ondanks de impact op het milieu. Melk is wereldwijd een van de belangrijkste bronnen van calcium (49% van de wereldwijde beschikbaarheid van voedingsstoffen), eiwitten en andere voedingsstoffen. En het is een makkelijke manier om je voedingsstoffen binnen te krijgen. 

ZUIVEL VOOR DE WERELDBEVOLKING

INSPIRATIE OM GOED TE ETEN

Of je nu 2 jaar oud bent of 102 jaar, ons uitgebreide en gevarieerde assortiment helpt je om thuis en onderweg lekker en voedzaam te eten. Dompel jezelf onder in de inspirerende wereld van koken en ontdek al onze recepten. Stap voor stap helpen we je om te koken, waardoor het makkelijker is om goede en smakelijke keuzes te maken.  

INSPIRATIE OM GOED TE ETEN

HET AANPAKKEN VAN VOEDSELVERSPILLING

Het terugdringen van voedselverspilling is goed voor de wereld, je portemonnee en uiteindelijk ook voor jou. Waarom? Zo vindt er geen onnodige verspilling plaats van de middelen die nodig zijn om een product te maken. Daarom werken we voortdurend aan het verminderen van voedselverspilling in onze productie en helpen we je om dit thuis te verminderen. Een bakje kwark, een pak melk of andere zuivel dat al lang in jouw koelkast staat, wat doe je als ze over de datum zijn? Wist je dat na de Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT) je het product vaak nog prima kunt eten? Daarom staat er op onze verpakkingen: 'vaak goed na'. Door te kijken, ruiken en proeven kun je zelf beoordelen of je een product nog kunt eten na de THT-datum.  

Restjes over? Maak wat lekkers met jouw restjes zuivel, zoals een frozen yoghurt bar. Kijk voor meer inspiratie op onze receptenpagina's. Ook kan het pak vaak nog leger dan je denkt. Haal alles eruit wat erin zit. 

HET AANPAKKEN VAN VOEDSELVERSPILLING