Arla® Lactofree

Banana pancakes met lactosevrije melk

Deze lichte en luchtige pannenkoeken met blauwe bessen zijn gezoet met banaan en gemaakt van havermout in plaats van bloem, en met eiwit inplaats van hele eieren.

Ingrediënten

2 porties

  • Arla Lactofree halfvolle melk: 200 ml
  • Arla Lactofree magere kwark: 50 g
  • Eiwitten: 4
  • Bananen: 2
  • Havermout: 60 g
  • Bakpoeder: 1 tl
  • Vanille-extract: ½ tl
  • Snufje zout
  • Bosbessen: 80 g
  • Gesmolten kokosolie: 2 el
  • Kokosvlokken: 2 el
  • Honing: 2 el

Zo maak je het

• Mix de 200 ml lactosevrije melk, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.
• Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoek om ze te bakken. Je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.
• Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pannenkoeken verschijnen. Keer ze om en bak nog 1 à 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie.
• Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de pannenkoeken in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, kwark, de overgebleven blauwe bessen, kokos en een scheutje honing.

Tips: Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken. Vervang de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie. Vervang geroosterde kokosvlokken door geraspte kokos.