Arla® Lactofree

Lactosevrije lasagne met spinazie en champignons

Ingrediënten

4 porties

  • Arla Lactofree halfvolle melk: 400 ml
  • Arla Lactofree roomkaas: 200 g
  • Verse spinazie: 1000 g
  • Kastanjechampignons: 500 g
  • Lasagnevellen: 250 g
  • Uien: 4
  • Teentje knoflook: 2
  • Olijfolie: 8 el
  • Tomaatblokjes: 1 blik
  • Bloem: 40 g

Bereidingswijze

• Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Pel en snipper de uien en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
• Verhit in de wok 1 eetlepel olie. Bak de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg in gedeeltes spinazie erbij en roerbak op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Laat de spinazie uitlekken en breng op smaak met peper.
• Verhit in een braadpan 1 lepel olie. Bak de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Bak de champignons 3 minuten mee. Roer de tomaatblokjes erdoor en laat op hoog vuur enkele minuten inkoken.
• Verwarm in een steelpan de rest van de olie. Roer de bloem erdoor tot een bal ontstaat. Schenk de melk erbij en roer goed tot een dikke bechamelsaus. Verwarm minimaal 5 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Roer de roomkaas erdoor en laat deze smelten.
• Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Verdeel er wat lasagnebladen over. Dek af met een laagje champignontomatensaus en verdeel er een beetje bechamelsaus over. Dek weer af met lasagnebladen. Maak zo enkele lagen. Eindigen met een bechamel sauslaagje.
• Laat de schotel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar worden. Geniet ervan!