Arla® Lactofree

Lactosevrije romige dip van boerenkool, pesto en bonen met Arla Lactofree halfvolle yoghurt

INGREDIËNTEN

4 porties

  • Arla Lactofree halfvolle yoghurt: 60 g
  • Boerenkool fijngehakt: 40 g
  • Peterselie fijngehakt: 10 g
  • Geroosterde pijnboompitten: 20 g
  • Gepelde knoflook: 2 teentjes
  • Citroensap en de geraspte schil: 1
  • Extra virgine olijfolie plus wat extra om te sprenkelen: 1 el
  • Witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld: 400 g
  • Pompoenpitten om te serveren: 1 el
  • Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Zo maak je het klaar

• Doe de boerenkool, peterselie, geroosterde pijnboompitten, knoflook, Arla Lactofree halfvolle yoghurt en citroensap in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.

• Voeg de extra vergine olijfolie en witte bonen toe en mix nogmaals tot een gladde massa. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

• Serveer met pompoenpitten, een scheutje olijfolie en wat citroenrasp.

Tips: Vervang de boerenkool door 40 g babyspinazie. Vervang de witte bonen door 400 g kikkererwten uit blik. Je kan ook de pompoenpitten vervangen door 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten.