Banana pancakes met lactosevrije melk

Banana pancakes met lactosevrije melk

20 min.
Bereidingstijd 10 min.
Ontdek het plezier van lactosevrije bananenpannenkoeken met havermout. Deze lichte en luchtige pannenkoeken met blauwe bessen zijn gezoet met banaan en gemaakt van havermout. Een perfecte, lactosevrije optie voor een heerlijk ontbijt.

Ingrediënten

Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
200 ml
Arla® LactoFREE Lactosevrije magere kwark
50 g
Eiwitten
4
Rijpe bananen
2
Havermout
60 g
Bakpoeder
1 tl
Vanille-extract
½ tl
Zout
½ tl
Bosbessen
80 g
Gesmolten kokosolie
2 el
Topping
Kokosvlokken
2 el
Honing
2 el

Bereidingswijze

  • Mix de 200 ml lactosevrije melk, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoek om ze te bakken. Je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.
  • Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pannenkoeken verschijnen. Keer ze om en bak nog 1 à 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie.
  • Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de pannenkoeken in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, kwark, de overgebleven blauwe bessen, kokos en een scheutje honing.
Eet smakelijk!
Maak een grote portie

Pannenkoeken met banaan zijn niet alleen een heerlijke ontbijtoptie, maar ook erg handig omdat ze uitzonderlijk goed invriezen. Door het recept aan te passen, kun je een grotere partij pannenkoeken maken om in de vriezer te bewaren, zodat je altijd een smakelijke ontbijttraktatie binnen handbereik hebt. Vooraf bereiden bespaart ook tijd op drukke ochtenden.

Gebruik een goede pan

Gebruik voor het bakken van de bananenpannenkoeken een koekenpan of bakplaat met antiaanbaklaag om te voorkomen dat het beslag aan het oppervlak blijft plakken. Vergeet niet om tussendoor een beetje kokosolie op het oppervlak te smeren. Dit zorgt ervoor dat de bananenpannenkoeken een gelijkmatige goudbruine tint krijgen.

Let op belletjes

Houd de bananenpannenkoeken tijdens het bakken goed in de gaten. Wanneer je merkt dat er zich belletjes vormen aan het oppervlak en de randen beginnen te stollen, is het tijd om ze om te draaien. Draai de lactosevrije bananenpannenkoeken voorzichtig om en laat ze bakken tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.

Pas aan naar smaak

Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken. Vervang de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie. Vervang geroosterde kokosvlokken door geraspte kokos.

Vragen over lactosevrije pannenkoeken met banaan

Lactosevrije pannenkoeken met banaan zijn een heerlijk en gemakkelijk ontbijt. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Hoe lang zijn lactosevrije pannenkoeken met banaan goed?

Onze lactosevrije bananen pannenkoeken blijven 3-4 dagen goed in de koelkast, maar voor de beste smaak en textuur eet je ze binnen 2 dagen. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking en verwarm ze opnieuw op een koekenpan of in de magnetron. Bewaar eventuele toppings apart en voeg ze vlak voor het serveren toe om de versheid en textuur te behouden.

Kun je lactosevrije bananenpannenkoeken invriezen?

Ja, laat de bananenpannenkoeken na het bakken volledig afkoelen. Leg een stuk bakpapier tussen elke pannenkoek om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Wikkel ze na het stapelen strak in huishoudfolie of doe ze in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Je kunt bananenpannenkoeken tot 2-3 maanden invriezen. Als je klaar bent om ervan te genieten, kun je ze opnieuw opwarmen in de magnetron of oven, maar zorg ervoor dat je het bakpapier verwijdert voordat je ze opnieuw opwarmt.

Kun je lactosevrije pannenkoeken met banaan opnieuw opwarmen?

Ja, je kunt lactosevrije bananenpannenkoeken op verschillende manieren opwarmen. Om ze in de magnetron op te warmen, leg je de bananenpannenkoeken op een voor de magnetron geschikt bord, dek je ze af en verwarm je ze 30-60 seconden of tot ze door en door warm zijn. Verwarm indien nodig extra lang in intervallen van 15 seconden. Als je de oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 175°C en wikkel de pannenkoeken in folie om ze vochtig te houden. Leg ze op een bakplaat en verwarm ze 10-15 minuten.

https://www.arla.be/recepten/banana-pancakes-met-lactosevrije-melk/