Cheesecake met Arla Skyr Aardbei

Cheesecake met Arla Skyr Aardbei

30 min.
Zin in een cheesecake die net even anders is? Deze frisse variant met skyr, cottage cheese en aardbei is heerlijk romig, maar toch lekker licht. De skyr zorgt voor frisheid, de cottage cheese voor een volle smaak, en de aardbeien maken het helemaal af. De amandelbodem voegt een knapperige en licht nootachtige smaak toe, die perfect past bij de romige vulling. Ideaal als zomers dessert of als traktatie bij de koffie!

Ingrediënten

Arla® Skyr Aardbei
500
Gelatineblaadje
3
Cottagecheese
200 g
Acaciahoning
1 el
Citroensap
2 el
Citroenschil
1 tl
Vanillepoeder
½ tl
Amandelen
250 g
Dadels, zonder pit
15
Grof zout
¼ tl
Gemengde bessen, om te serveren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 165 °C. Rooster de amandelen in een braadslee in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten. Laat iets afkoelen.
  • Doe de geroosterde amandelen in een keukenmachine en mix ze op de hoogste stand ongeveer 1 minuut. Voeg de dadels en het zout toe. Mix op de hoogste snelheid ongeveer 2 minuten of tot het mengsel glad is.
  • Klem een vel bakpapier tussen de ring en de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm in diameter). Druk het amandelmengsel in de vorm en zet het, afgedekt, in de koelkast. Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  • Doe de cottagecheese in een keukenmachine of blender. Mix op de hoogste snelheid ongeveer 3 minuten of tot het glad is. Meng de gemixte cottagecheese met de Skyr, honing en overige ingrediënten.
  • Haal de gelatine uit het water en smelt in een pan met dikke bodem. Koel de gelatine met ongeveer 100 ml van het Skyr-mengsel en roer het vervolgens door de rest van het Skyr-mengsel. Giet de mousse op de koude amandel-dadelbodem. Dek de taart af en plaats in de koelkast voor minstens 4 uur, bij voorkeur een hele nacht.
  • Garneer met verse bessen.
Eet smakelijk!
https://www.arla.be/recepten/cheesecake-met-arla-skyr-aardbei/