Italiaanse salade met lactosevrije dressing

Italiaanse salade met lactosevrije dressing

Zin in een frisse, kleurrijke salade die barst van de smaak én volledig lactosevrij is? Deze Italiaanse salade met lactosevrije dressing combineert sappige tomaten, knapperige groenten en een romige dressing op basis van Arla Lactofree yoghurt. Perfect als lichte lunch, bijgerecht of zomerse maaltijd. Makkelijk te maken en boordevol mediterrane flair!

Ingrediënten

Groentebouillon
300 ml
Groene asperges
125 g
Italiaanse salami
125 g
Pijnboompitten
50 g
Radijsjes
125 g
Spinazie
65 g
Voor de citroenmarinade
Citroen, geraspte schil en sap
1
Olijfolie
3 el
Suiker
1 tl
Snufje zout
Snufje peper
Voor de dressing
Arla® LactoFREE Lactosevrije magere kwark
Zout
Peper
Teentje geperste knoflook
1
Fijngehakte zongedroogde tomaatjes
5

Bereidingswijze

  • Snijd het onderste deel van de asperges af. Kook de asperges in de bouillon gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Meng de ingrediënten voor de citroenmarinade en giet het over de asperges. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de salami op bakpapier. Bak de salami in de oven gedurende ongeveer 5 minuten tot dat de salami krokant is. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge hete braadpan.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
  • Snijd de radijs dun.
  • Verdeel de asperges, babyspinazie en radijsjes op een schaal en strooi de pijnboompitten, en zongedroogde tomaat erover. Serveer samen met de dressing.
Eet smakelijk!
https://www.arla.be/recepten/italiaanse-salade-met-lactosevrije-dressing/