&format=jpg)
Lactosevrije aardbei ijsjes
Ingrediënten
Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
|
200 |
---|---|
Aardbeien (ingevroren of vers)
|
400 g |
Honing
|
3 el |
Bereidingswijze
Kies de beste aardbeien
Als je lactosevrije aardbei ijslolly's maakt met verse aardbeien, kies dan rijpe, geurige en sappige aardbeien. Je wilt dat ze barsten van de smaak. Kijk uit naar helderrode aardbeien die zoet en hemels ruiken. Hoe beter de aardbeien, hoe lekkerder je zelfgemaakte traktaties zullen smaken.
Maak zelf ijsvormpjes
Als je geen ijsvormpjes hebt, kun je een papieren bekertje gebruiken. Zet het mengsel minstens 2 uur in de vriezer voordat je de houten stokjes erin steekt. Dit zorgt ervoor dat de stokjes in het midden van de ijslolly blijven zitten.
Vragen over lactosevrije aardbei ijsjes
Romig, fruitig en snoep - is er echt iets verfrissenders dan een ijsje? Gelukkig is het eenvoudig om ze thuis te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Lees hieronder alles over de bevroren lekkernijen.
Je hebt maar een paar dingen nodig: halfvolle melk zonder lactose, honing en bessen, bijvoorbeeld aardbei. Het liefst verse bessen, maar je kunt ook ingevroren bessen gebruiken. De halfvolle melk zorgt voor een romige ijslolly met een gladde en fluweelzachte textuur, terwijl de honing een natuurlijke zoetheid toevoegt die perfect past bij de zoete en pittige aardbeien. Tot slot heb je wat vormpjes nodig om de ijslolly's vorm te geven, die je in verschillende vormen en maten kunt vinden.
De invriestijd kan variëren, afhankelijk van hoe groot je ijslolly's zijn en hoe koud je vriezer is. Meestal duurt het ongeveer 4-6 uur voordat ze helemaal bevroren zijn. Maar als je wilt dat ze keihard en superijs zijn, kun je ze het beste een nacht in de vriezer laten.
