Lactosevrije aardbei ijsjes

Lactosevrije aardbei ijsjes

Onze lactosevrije aardbei ijsjes zijn het ultieme fruitige genot om af te koelen op een warme zomerdag of om van te genieten als verfrissend dessert. Gemaakt van ingevroren aardbei en een romige lactosevrije basis zijn deze ijsjes een fantastische optie waar iedereen van kan genieten. En om het nog lekkerder te maken, kun je ze gemakkelijk thuis maken zonder gedoe.

Ingrediënten

Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
200
Aardbeien (ingevroren of vers)
400 g
Honing
3 el

Bereidingswijze

  • Spoel de aardbeien af en pureer deze samen met de Arla Lactofree halfvolle melk en honing fijn.
  • Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Steek in elk vormpje een houten stokje en zet voor minstens 4 uur in de vriezer. Als je geen ijsvormpjes hebt, dan kun je ook een papieren beker gebruiken. Plaats in dit geval het mengsel voor minstens 2 uur in de vriezer voordat je de houten stokjes erin plaatst. Dit zorgt ervoor dat de stokjes in het midden van de ijsjes blijven staan.
  • Verwarm de vormen met lauw water of je handen om de ijslolly's los te maken.
Eet smakelijk!
Kies de beste aardbeien

Als je lactosevrije aardbei ijslolly's maakt met verse aardbeien, kies dan rijpe, geurige en sappige aardbeien. Je wilt dat ze barsten van de smaak. Kijk uit naar helderrode aardbeien die zoet en hemels ruiken. Hoe beter de aardbeien, hoe lekkerder je zelfgemaakte traktaties zullen smaken.

Maak zelf ijsvormpjes

Als je geen ijsvormpjes hebt, kun je een papieren bekertje gebruiken. Zet het mengsel minstens 2 uur in de vriezer voordat je de houten stokjes erin steekt. Dit zorgt ervoor dat de stokjes in het midden van de ijslolly blijven zitten.

Vragen over lactosevrije aardbei ijsjes

Romig, fruitig en snoep - is er echt iets verfrissenders dan een ijsje? Gelukkig is het eenvoudig om ze thuis te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Lees hieronder alles over de bevroren lekkernijen.

Wat heb je nodig om lactosevrije ijsjes te maken?

Je hebt maar een paar dingen nodig: halfvolle melk zonder lactose, honing en bessen, bijvoorbeeld aardbei. Het liefst verse bessen, maar je kunt ook ingevroren bessen gebruiken. De halfvolle melk zorgt voor een romige ijslolly met een gladde en fluweelzachte textuur, terwijl de honing een natuurlijke zoetheid toevoegt die perfect past bij de zoete en pittige aardbeien. Tot slot heb je wat vormpjes nodig om de ijslolly's vorm te geven, die je in verschillende vormen en maten kunt vinden.

Hoe lang moet ik lactosevrije ijsjes invriezen?

De invriestijd kan variëren, afhankelijk van hoe groot je ijslolly's zijn en hoe koud je vriezer is. Meestal duurt het ongeveer 4-6 uur voordat ze helemaal bevroren zijn. Maar als je wilt dat ze keihard en superijs zijn, kun je ze het beste een nacht in de vriezer laten.

https://www.arla.be/recepten/lactosevrije-aardbei-ijsjes/