Lactosevrije cheesecake

Deze lactosevrije aardbeiencheesecake is net zo lekker als hij eruitziet. Met een knapperige bodem, romige vanillevulling en een frisse aardbeientopping is het een dessert waar je moeilijk nee tegen zegt. Ideaal als afsluiter van een diner of als iets bijzonders bij de koffie. En omdat je ‘m niet hoeft te bakken, is hij makkelijk te maken én perfect om indruk te maken. Geef ’m zeker een kans als je zin hebt in een fris en feestelijk lactosevrij toetje.
Ingrediënten
Korst:
Kokosolie
|
100 g |
---|---|
Bastognekoekjes, of soortgelijke koekjes met kaneel en gekarameliseerde suiker
|
130 g |
Amandelen
|
60 g |
Vulling van roomkaas zonder lactose:
Gelatineblaadje
|
4 |
---|---|
Arla® LactoFREE Lactosevrije roomkaas
|
500 g |
Griekse yoghurt
|
150 g |
Poedersuiker
|
100 g |
Vanillestokje
|
1 |
Aardbei glazuur:
Gelatineblaadje
|
2 |
---|---|
Aardbeien
|
175 g |
Water
|
100 ml |
Citroensap
|
1 tl |
Citroenschil
|
1 el |
Suiker
|
100 g |
Bereidingswijze
Korst:
Vulling van roomkaas zonder lactose:
Aardbei glazuur:
Een lactosevrije no-bake cheesecake zoals deze is een geweldig dessert om van tevoren te maken, omdat het tijd nodig heeft om op te stijven. Het heeft minstens 3 uur nodig in de koelkast, maar het is beter om het minstens 6-8 uur te koelen. Dit betekent dat je het de avond van tevoren kunt maken, een nacht in de koelkast kunt laten staan en het de volgende dag kunt serveren.
Daarom is het perfect voor als je bezoek verwacht en niet de hele dag in de keuken wilt staan. Omdat het een no-bake lactosevrije cheesecake met aardbei is, hoef je ook je oven niet te gebruiken, waardoor het zowel makkelijk als praktisch is.
Zorg ervoor dat je de gelatineblaadjes helemaal smelt om kauwbare slierten te voorkomen. Dit geldt zowel voor de roomkaasvulling als voor het aardbei glazuur.
FAQ: Vragen over lactosevrije cheesecake
Om meer te weten te komen over lactosevrije cheesecake, kun je hieronder lezen waar we een aantal van de meest gestelde vragen erover hebben verzameld.
Is kwarktaart lactosevrij?
Traditionele cheesecake wordt meestal gemaakt met roomkaas en boter, zuivelproducten die van nature lactose bevatten. Aangezien er echter veel geweldige lactosevrije producten op de markt zijn, is het heel goed mogelijk om een lactosevrije cheesecake te maken voor degenen die hun lactose-inname willen beperken en willen genieten van een smakelijk dessert. Ons recept voor lactosevrije cheesecake met aardbei glazuur is zo'n lekkernij.
Kun je een lactosevrije cheesecake van tevoren maken?
Ja, het is zelfs het perfecte dessert om van tevoren te maken, omdat het enkele uren nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Je kunt dus gemakkelijk tijd besparen en het de avond van tevoren maken, zodat het de volgende dag klaar is om te serveren. Hierdoor kunnen de smaken zich ook vermengen, waardoor de cheesecake nog lekkerder wordt.
Hoe lang blijft lactosevrije cheesecake goed in de koelkast?
Lactosevrije cheesecake kan meestal 3-5 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor maximale versheid bedek je hem met plasticfolie of aluminiumfolie om te voorkomen dat hij uitdroogt of ongewenste smaken of geuren uit de koelkast absorbeert. Het is een goed idee om de taart te bewaren in een luchtdichte bak of een beklede taartstandaard om hem verder te beschermen tegen blootstelling aan lucht en vocht.
