Lactosevrije bosbessentaart

Lactosevrije bosbessentaart

Deze lactosevrije bosbessentaart is een frisse en romige traktatie. Met een knapperige bodem van digestive koekjes en kokosolie, en een zachte vulling van Arla Lactofree magere verse kaas en bosbessen, is deze taart zowel licht als smaakvol.

Ingrediënten

Voor de bodem
Digestive koekjes
300 g
Kokosolie
150 g
Voor de vulling
Arla® LactoFREE Lactosevrije magere kwark
250 g
Gelatineblaadje
3
Ontdooide bosbessen
125 g
Suiker
125 g
Merg van een vanillestokje
1
Snufje zout

Bereidingswijze

Voor de bodem
  • Doe de koekjes in een zak en verkruimel ze met een deegroller. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de verkruimelde koekjes toe en roer goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in een taartvorm van 25 x 25 cm bekleed met bakpapier, en druk goed aan. Je kan ook een ronde springvorm gebruiken.
Voor de vulling
  • Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 10 minuten.
  • Breng de bosbessen in een pannetje zachtjes aan de kook. Kook ze op laag vuur en meng ze tot een zachte puree.
  • Haal de pan van het vuur. Neem de gelatine uit het water en smelt het in de hete bosbessen, knijp de gelatine niet uit.
  • Roer de Lactofree magere verse kaas, suiker, vanille en zout goed door elkaar in een kom en roer vervolgens de bosbessenpuree erdoor.
  • Verdeel het bosbessenmengsel gelijkmatig over de bodem en plaats het minstens 5 uur in de koelkast.
  • Snijd de cake in geschikte stukjes en decoreer elk stuk met verse bosbessen.
Eet smakelijk!
https://www.arla.be/recepten/lactosevrije-bosbessentaart/