
Lactosevrije chai latte
Ingrediënten
Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
|
250 |
---|---|
Chai thee
|
1 zakje |
Ahornsiroop
|
1 el |
Vanille-extract
|
¼ tl |
Nootmuskaatpoeder
|
1 snufje |
Gemalen kruidnagels
|
1 snufje |
Bereidingswijze
Schuim de melk op
Om een vleugje romigheid aan je chai latte toe te voegen, kun je de lactosevrije melk opschuimen. Er zijn verschillende methoden om deze luxe textuur te bereiken. Je kunt een melkopschuimer of handopschuimer gebruiken voor een professioneel tintje. Je kunt de melk ook flink schudden in een gesloten beker om schuim te creëren.
Ga los met kruiden
Voeg een snufje cayennepeper toe voor een extra pittige latte en strooi wat kaneelpoeder over de latte als finishing touch.
Vragen over lactosevrije chai latte
Zin in een gezellig, warm drankje? Zoek dan niet verder. Lees verder voor alle details over deze heerlijk rustgevende, lactosevrije chai latte.
De traditionele en gebruikelijke keuzes voor chat latte zijn Assam of Darjeeling. Ze hebben een robuuste smaak die de specerijen en lactosevrije melk prachtig aanvult. Je kunt echter kiezen wat het beste bij je past. Sommigen gebruiken mildere zwarte thee of zelfs groene thee voor een lichtere smaak. Voor een cafeïnevrij alternatief kun je rooibos gebruiken. Experimenteer een beetje en probeer verschillende soorten thee uit!
Bij Chai latte draait alles om de verbazingwekkende smaken van chai thee. Het is doordrenkt met een uitgesproken smaak van zwarte theebladeren en aromatische kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Om het smeuïg te maken wordt er halfvolle melk zonder lactose aan toegevoegd. Dit helpt om de specerijen te verzachten en laat de geur van de thee goed tot zijn recht komen. Een vleugje ahornsiroop wordt toegevoegd om de specerijenmelange nog lekkerder te laten smaken. En voor een extra vleugje smaak wordt een scheutje vanille-extract toegevoegd.
Een lactosevrije chai latte kan cafeïne bevatten, afhankelijk van het soort thee dat wordt gebruikt om de chai thee te maken. Meestal wordt zwarte thee, die van nature cafeïne bevat, gebruikt als basis voor chai thee. Het precieze cafeïnegehalte kan variëren afhankelijk van de zettijd, de specifieke theemelange en de sterkte van de thee.
