
Lactosevrije rijstpap met appel en amandelen
Ingrediënten
Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
|
1 L |
---|---|
Water
|
300 ml |
Dessertrijst
|
180 g |
Kardemom
|
5 tl |
Kaneelstokjes
|
2 |
Grof zout
|
1 tl |
Serveren
Rode appel
|
1 |
---|---|
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Grof gehakte amandelen
|
4 el |
Bereidingswijze
Kook de rijst perfect
Het toppunt van dit ontbijt is natuurlijk de rijst. Om te voorkomen dat de rijst aanbrandt of aan de bodem blijft plakken, gebruik je een pan of steelpan met een zware bodem, die de warmte gelijkmatiger verdeelt. Roer de rijst regelmatig om, niet alleen om te voorkomen dat hij blijft plakken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.
Let goed op
Houd het tijdens het koken in de gaten, want de geschatte kooktijd van 40 minuten kan variëren. Pas de kooktijd aan als dat nodig is: kook het langer of korter. Als je het niet te dik wilt, haal het dan van het vuur voordat het helemaal gaar is, want het zal opstijven en dikker worden als het afkoelt.
Vragen over lactosevrije rijstpap
Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld om je voor te bereiden op het maken van de perfecte, romige, zoete en onweerstaanbare lactosevrije rijspap met appels en amandelen.
Kortkorrelige dessertrijst is een ideale keuze voor lactosevrije rijstpudding. Het heeft een hoog Zetmeelgehalte dat de pudding romig maakt, zelfs zonder lactose, terwijl het vermogen om smaken te absorberen zorgt voor een smakelijk dessert.
Er is een ruime keuze aan toppings om uit te kiezen, en voor onze lactosevrije kaneel rijstpudding kozen we voor appels en amandelen. We stellen graag iets voor met een bite en een knapperige smaak. Je kunt ook overig fruit, bessen, noten, jam, compote, siroop of iets anders gebruiken dat iets toevoegt aan de textuur en smaak.
Onze lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen is 3-4 dagen houdbaar. Bewaar het in een luchtdichte verpakking of wikkel het in huishoudfolie en zet het in de koelkast. Houd er rekening mee dat de consistentie dikker kan worden als je de pudding in de koelkast bewaart. Bewaar de toppings apart.
