Lactosevrije rijstpap met appel en amandelen

Zin in iets zoets in de ochtend? Deze lactosevrije rijstpap met appel en amandelen is precies wat je nodig hebt. Lekker romig, een tikkeltje knapperig en perfect om je zoete trek te stillen – of dat nu bij het ontbijt is, tijdens de brunch of gewoon als tussendoortje. Makkelijk te maken, nog makkelijker om van te genieten. Eén lepel en je bent verkocht!
Ingrediënten
Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
|
1 L |
---|---|
Water
|
300 ml |
Dessertrijst
|
180 g |
Kardemom
|
5 tl |
Kaneelstokjes
|
2 |
Grof zout
|
1 tl |
Serveren
Rode appel
|
1 |
---|---|
Kaneelpoeder
|
1 tl |
Grof gehakte amandelen
|
4 el |
Bereidingswijze
Het toppunt van dit ontbijt is natuurlijk de rijst. Om te voorkomen dat de rijst aanbrandt of aan de bodem blijft plakken, gebruik je een pan of steelpan met een zware bodem, die de warmte gelijkmatiger verdeelt. Roer de rijst regelmatig om, niet alleen om te voorkomen dat hij blijft plakken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.
Houd het tijdens het koken in de gaten, want de geschatte kooktijd van 40 minuten kan variëren. Pas de kooktijd aan als dat nodig is: kook het langer of korter. Als je het niet te dik wilt, haal het dan van het vuur voordat het helemaal gaar is, want het zal opstijven en dikker worden als het afkoelt.
Vragen over lactosevrije rijstpap
Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld om je voor te bereiden op het maken van de perfecte, romige, zoete en onweerstaanbare lactosevrije rijspap met appels en amandelen.
Welke rijst gebruik je voor lactosevrije rijstpudding?
Kortkorrelige dessertrijst is een ideale keuze voor lactosevrije rijstpudding. Het heeft een hoog Zetmeelgehalte dat de pudding romig maakt, zelfs zonder lactose, terwijl het vermogen om smaken te absorberen zorgt voor een smakelijk dessert.
Welke toppings gebruik je op een lactosevrije rijstpudding?
Er is een ruime keuze aan toppings om uit te kiezen, en voor onze lactosevrije kaneel rijstpudding kozen we voor appels en amandelen. We stellen graag iets voor met een bite en een knapperige smaak. Je kunt ook overig fruit, bessen, noten, jam, compote, siroop of iets anders gebruiken dat iets toevoegt aan de textuur en smaak.
Hoe lang blijft lactosevrije rijstpudding goed?
Onze lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen is 3-4 dagen houdbaar. Bewaar het in een luchtdichte verpakking of wikkel het in huishoudfolie en zet het in de koelkast. Houd er rekening mee dat de consistentie dikker kan worden als je de pudding in de koelkast bewaart. Bewaar de toppings apart.
