Lactosevrije rijstpap met appel en amandelen
  • Arla
  • Recepten
  • Lactosevrije rijstpap met appel en amandelen

Lactosevrije rijstpap met appel en amandelen

45 min.
Bereidingstijd 45 min.
Zin in iets zoets in de ochtend? Deze lactosevrije rijstpap met appel en amandelen is precies wat je nodig hebt. Lekker romig, een tikkeltje knapperig en perfect om je zoete trek te stillen – of dat nu bij het ontbijt is, tijdens de brunch of gewoon als tussendoortje. Makkelijk te maken, nog makkelijker om van te genieten. Eén lepel en je bent verkocht!

Ingrediënten

Arla® LactoFREE Lactosevrije halfvolle melkdrank
1 L
Water
300 ml
Dessertrijst
180 g
Kardemom
5 tl
Kaneelstokjes
2
Grof zout
1 tl
Serveren
Rode appel
1
Kaneelpoeder
1 tl
Grof gehakte amandelen
4 el

Bereidingswijze

  • Voeg het water bij de rijst en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst ongeveer 2 minuten, op normaal vuur, koken en blijf roeren.
  • Voeg de melk, de kaneelstokjes en de kardemon toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Kook de pap op laag vuur, ongeveer 40 minuten, totdat de rijst volledig gaar is.
  • Haal de kaneelstokjes uit de pap. Voeg wat zout toe en breng de rijstpap hiermee op smaak.
  • Doe de rijstpap in een serveerschaal, besprenkel het met kaneel, plakjes appel en de gehakte amandelen.
Eet smakelijk!
Kook de rijst perfect

Het toppunt van dit ontbijt is natuurlijk de rijst. Om te voorkomen dat de rijst aanbrandt of aan de bodem blijft plakken, gebruik je een pan of steelpan met een zware bodem, die de warmte gelijkmatiger verdeelt. Roer de rijst regelmatig om, niet alleen om te voorkomen dat hij blijft plakken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.

Let goed op

Houd het tijdens het koken in de gaten, want de geschatte kooktijd van 40 minuten kan variëren. Pas de kooktijd aan als dat nodig is: kook het langer of korter. Als je het niet te dik wilt, haal het dan van het vuur voordat het helemaal gaar is, want het zal opstijven en dikker worden als het afkoelt.

Vragen over lactosevrije rijstpap

Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld om je voor te bereiden op het maken van de perfecte, romige, zoete en onweerstaanbare lactosevrije rijspap met appels en amandelen.

Welke rijst gebruik je voor lactosevrije rijstpudding?

Kortkorrelige dessertrijst is een ideale keuze voor lactosevrije rijstpudding. Het heeft een hoog Zetmeelgehalte dat de pudding romig maakt, zelfs zonder lactose, terwijl het vermogen om smaken te absorberen zorgt voor een smakelijk dessert.

Welke toppings gebruik je op een lactosevrije rijstpudding?

Er is een ruime keuze aan toppings om uit te kiezen, en voor onze lactosevrije kaneel rijstpudding kozen we voor appels en amandelen. We stellen graag iets voor met een bite en een knapperige smaak. Je kunt ook overig fruit, bessen, noten, jam, compote, siroop of iets anders gebruiken dat iets toevoegt aan de textuur en smaak.

Hoe lang blijft lactosevrije rijstpudding goed?

Onze lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen is 3-4 dagen houdbaar. Bewaar het in een luchtdichte verpakking of wikkel het in huishoudfolie en zet het in de koelkast. Houd er rekening mee dat de consistentie dikker kan worden als je de pudding in de koelkast bewaart. Bewaar de toppings apart.

https://www.arla.be/recepten/lactosevrije-rijstpap-met-appel-en-amandelen/