
Lactosevrije yoghurtdip
Ingrediënten
Halfvolle Arla® LactoFREE Lactosevrije Griekse stijl yoghurt
|
60 |
---|---|
Boerenkool, fijngesneden
|
40 g |
Witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
|
400 g |
Peterselie, fijngehakt
|
10 g |
Pijnboompitten, geroosterd
|
20 g |
Knoflookteentjes, gepeld
|
2 |
Citroen, sap en geraspte schil
|
1 |
Extra vièrge olijfolie (plus extra om te besprenkelen)
|
1 el |
Pompoenpitten om te serveren
|
1 el |
Zout en peper naar smaak
|
Bereidingswijze
Gebruik verse kruiden
Gebruik verse kruiden, knoflook en citroensap voor de beste smaak. Wees voorzichtig met de knoflook, want sommige kruidnagels zijn scherper dan andere, vooral als je voor hele verse kiest.
Variëren met groenten
Vervang de boerenkool door 40 g babyspinazie. Vervang de witte bonen door 400 g kikkererwten uit blik. Je kan ook de pompoenpitten vervangen door 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten.
Bewaar in de koelkast
Als de dip eenmaal gemengd is, kun je hem ongeveer een uur in de koelkast zetten om de smaken te laten samensmelten. Het blijft 3-4 dagen goed in de koelkast, maar vergeet niet dat de smaken kunnen veranderen naarmate je het langer laat staan.
Vragen over lactosevrije yoghurtdip
Met ons eenvoudige lactosevrije yoghurtdiprecept kun je gemakkelijk een heerlijke dip maken die zowel probleemloos als ongelooflijk lekker is. Lees verder om er alles over te weten te komen.
Hartige yoghurtdips zijn zo veelzijdig. Ze zijn geweldig als smaakmaker of als aanvulling op allerlei gerechten. Serveer ze als onderdeel van een smakelijk voorgerecht of geniet ervan als een verfrissende snack met wortel, bleekselderij of paprikareepjes. Het is ook een smakelijke bijgerecht bij gegrild vlees, kebabvlees of falafel. De pittige en romige aard van de dip vormt een heerlijk contrast met de rokerige en hartige smaken van gegrilde gerechten.
Wij kozen voor halfvolle lactosevrije yoghurt, maar je kunt verschillende versies proberen en je favoriet vinden - als het lactosevrij is, ga ervoor! Je kunt bijvoorbeeld Griekse yoghurt, skyr, kefir of verschillende soorten gewone yoghurt gebruiken om te experimenteren met verschillende texturen en smaken. Zowel dunne, dikke als romige versies werken! Kies gewoon altijd voor naturel of naturel.
Ja, boerenkool en peterselie kunnen worden gebruikt in een yoghurtdip en voegen allebei frisheid en levendige smaken toe. Met zijn rijke groene kleur en licht aardse smaak draagt boerenkool bij aan een aangename textuur, terwijl peterselie een heldere en kruidige noot toevoegt. Gecombineerd met andere ingrediënten zoals knoflook, citroensap of extra kruiden en specerijen, krijg je een yoghurtdip boordevol smaak die verfrissend is en goed combineert met allerlei gerechten.
