Ontbijtmuffins met Arla Skyr

Ontbijtmuffins met Arla Skyr

Deze heerlijke ontbijtmuffins zijn een fluitje van een cent om te bereiden. Snel, gemakkelijk en verrukkelijk. Dankzij de toevoeging van Skyr zijn ze niet alleen eiwitrijk, maar ook voedzaam. Hoewel dit recept skyr naturel gebruikt, kun je ook de vanillevariant proberen voor een extra smaakdimensie. Wanneer ben je van plan om deze smakelijke muffins te maken?

Ingrediënten

Ei
1
Citroen
1
Zonnebloemolie
40 ml
Arla® Skyr Naturel
120 g
Rietsuiker
70 g
Zelfrijzend bakmeel
120 g

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de helft van de citroen, snij hem doormidden en pers de helft uit.
  • Klop het ei, de olie, de Arla skyr, de suiker en het citroensap- en rasp 3 minuten goed door.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop goed door tot een glad deeg.
  • Vet de vormpjes in met een beetje olie en giet het deeg erin.
  • Bak de muffins in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Tip

Steek een satéprikker in de muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deeg meer aan de prikker blijft plakken, zijn de muffins klaar!

https://www.arla.be/recepten/ontbijtmuffins-met-arla-skyr/