
Skyr Naturel met mango en passievrucht
Ingrediënten
Arla® Skyr Naturel
|
|
---|---|
Mango's
|
|
Passievrucht
|
1 |
Een handje granola met noten
|
Bereidingswijze
Tips
Het is snel en gemakkelijk om een mango te schillen en te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om hem te schillen en dan met een mesje het vruchtvlees eraf snijden. Of je snijdt de uiteinden eraf, zet hem rechtop, snijdt de schil weg en snijdt dan het vruchtvlees eraf. Je kunt ook elke kant van de mango, de 'wangen', rond het zaad afsnijden, een rooster in het vruchtvlees maken, het eruit draaien en de blokjes eraf snijden.
Tips
Om de topping van passievrucht te maken, snijd je de vrucht gewoon doormidden en schep je met een lepel het vruchtvlees, de zaden en het sap eruit.
Vragen over mango en passievrucht topping
Om je te helpen bij het maken van de beste ontbijt- of middagsnack, beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over mango en passievrucht topping.
Je kunt zowel verse als ingevroren mango gebruiken als topping voor skyr of yoghurt - maar wij raden aan om de perfecte rijpe, verse mango te vinden. Zo krijg je de beste uitbarsting van maximale tropische zoetheid. Ingevroren mango voegt een verfrissende sensatie en een andere textuur toe, die ook heerlijk is.
Mango varieert in kleur op de schil afhankelijk van de variëteit, dus de beste manier om de rijpheid te controleren is door zachtjes te drukken om te zien of hij een beetje meegeeft. Als dat zo is, is hij rijp. Vermijd exemplaren die te hard of te zacht zijn. De juiste passievrucht heeft een dikke, enigszins rimpelige en een soort doffe huid en uiterlijk. Een handige truc is om zachtjes te schudden. Als je de zaden binnenin hoort bewegen, is hij waarschijnlijk rijp.
Om de schil te verwijderen, gebruik je een dunschiller of snijd je de uiteinden eraf, zet je hem rechtop en snijd je de schil weg. Dan is hij klaar om te snijden. Of snijd elke kant rond het zaad van de mango af zodat je twee 'wangen' hebt, maak dan rasterpatronen in het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees eraf. Je kunt het in plakjes of blokjes van verschillende grootte snijden, afhankelijk van de textuur en smaakbeleving die je wilt.
