
Skyr Naturel met vijgen en granaatappel
Ingrediënten
Arla® Skyr Naturel
|
|
---|---|
Vijgen
|
2 |
Granaatappelpitjes
|
|
Een snufje kaneelpoeder
|
|
Honing
|
Bereidingswijze
Tips
Zoek vijgen met een dieppaarse kleur die een beetje zacht zijn - ze moeten zachtjes meegeven als je erop drukt. Kies zware granaatappels met een gelijkmatige kleur. Versheid betekent dat je de lekkerste en sappigste ervaring krijgt.
Tips
Omgaan met granaatappelpitjes kan tijd kosten omdat ze klein en delicaat zijn. Om 's ochtends tijd te besparen, kun je ze van tevoren klaarmaken zodat je ze op je ontbijt kunt strooien.
Vragen over granaatappel en vijg topping
Benieuwd naar de geheimen van deze heerlijke topping? Zoek dan niet verder. We hebben hieronder een aantal antwoorden op veelgestelde vragen verzameld.
Begin met het afsnijden van de kroon van de granaatappel en maak ondiepe insnijdingen langs de ribbels, zodat er partjes ontstaan die gemakkelijk uit elkaar getrokken kunnen worden boven een kom water. Schep de zaden eruit met een lepel of je vingers. Het water helpt bij het scheiden van de zaden, die naar de bodem van de kom zinken, en het resterende vlies, dat naar het oppervlak drijft.
Verwijder de steel en leg de vijg met de platte kant naar beneden op een snijplank. Snijd de vijgen in partjes of kwartjes of verwijder de schil en snijd ze in blokjes.
Honing en kaneel zijn perfecte partners voor granaatappel en vijg. Ze voegen diepte en warmte toe terwijl ze de zuurgraad van skyr of yoghurt in balans brengen.
