Arla Skyr Naturel met granola

Arla Skyr Naturel met granola

Bananenpannenkoekjes met Skyr

Heerlijke bananenpannenkoekjes, een gezonder alternatief voor traditionele Amerikaanse pannenkoekjes. Deze kleine lekkernijen zijn niet alleen smaakvol, maar ook lichter en minder zoet dan hun overgoten tegenhangers. Dit recept onderscheidt zich door het gebruik van havermout en een topping van Skyr-room, verse blauwe bessen en een vleugje honing, waardoor het een gezondere keuze is. Je kunt deze pannenkoekjes aanpassen naar eigen smaak en stijl, vooral door seizoensfruit te gebruiken. Het resultaat is niet alleen goedkoper en smakelijker, maar ook duurzamer. Deze luchtige en gemakkelijk te bereiden pannenkoekjes zijn een ware traktatie voor elke gelegenheid!

Hoe maak je dit recept?

Ingrediënten - voor 12 stuks

Bananenpannenkoekjes

  • 1 ei
  • 75 g havermout
  • 200 ml Arla Skyr Naturel
  • 2 bananen
  • 1 tl baking soda of bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 15 g boter

Skyr crème

  • 100 ml Arla Skyr Naturel
  • 75 g frambozen
  • 75 g bosbessen
  • 0.5 tl vanillesuiker
  • 3 el honing

Bereidingswijze

Bananenpannenkoekjes

  1. Voeg de eieren, de helft van de havermout, skyr, bananen, baking soda en zout toe aan de blender.
  2. Laat dit ongeveer 1 minuut draaien op de hoogste stand totdat alles goed gemengd is.
  3. Giet het beslag over in een kom en voeg de rest van de havermout toe.
  4. Laat wat boter warm worden in de pan en bak per keer drie kleine pannenkoekjes.
  5. Laat ze bruin en gaar worden, dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  6. Bak zo al het beslag op.

Skyr crème

  1. Doe de skyr, 2/3 van het fruit en de vanillesuiker samen in een kom en prak door elkaar met een vork.
  2. Serveer de warme pannenkoekjes met de skyr crème, honing en de rest van het fruit.
  3. Eet smakelijk!