skyr_logo_nl.png

START DE DAG MET ARLA SKYR

IJslanders houden het na het ontbijt wel vol tot de lunch. Hun geheim? SKYR! Arla Skyr is gemaakt naar IJslandse traditie. Van nature rijk aan eiwit, 0% vet en toch lekker romig van smaak.

Coronavirus (COVID-19) UPDATE

“Even though our plans and routines have certainly been disrupted here at Arla, the core of what we do remains the same and is clearly reflected in our two most important priorities during this crisis.”

Peder Tuborgh, CEO of Arla Foods

 

Read More

In een land waar de cultuur wordt gevormd door extreme natuurkrachten zoals gletsjers en vulkanen, weten de IJslanders als geen ander hoe veerkrachtig te blijven. Dat doen ze door veel te bewegen, liefst in de natuur, én stevig te ontbijten met SKYR.

Skyr van Arla is gemaakt naar IJslandse traditie volgens een 1000 jaar oud recept. Hierbij wordt magere koemelk gecombineerd met unieke yoghurtculturen. Door de yoghurt nadien te concentreren, krijgt die een heerlijk zijdezachte en romige textuur. Arla Skyr bevat van nature 11 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,7 keer meer dan een gewone yoghurt en bijna 1,4 keer meer dan verse kaas.

Dé unieke eigenschappen voor een goede start van de dag.

Wat de ochtend ook brengt, Arla Skyr brengt je verder.

NIEUW! ONTBIJT MET EEN BITE

Een heerlijke knapperige mix van zonnebloempitten, maanzaad en boekweit

MEER TE WETEN KOMEN

skyr-fb-bosfruit-195gr.png

Start de dag op z’n IJslands kan nu ook 100% biologisch. Arla Skyr Biologisch is gemaakt naar IJslandse traditie: romig van smaak en 100% natuurlijk. En dat proef je! Met dank aan onze biologische koeien, die heel vaak buiten mogen grazen. Van hun verse melk maken wij heerlijke skyr!

RECEPTEN

Wij inspireren je graag met onze skyr recepten

Ontdek hier lekkere recepten

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Arla Skyr gemaakt?

Arla Skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen en een klein beetje (microbieel*) stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur krijgt. Een ander voordeel is dat het hierdoor van nature 2,7 keer meer eiwit bevat dan gewone yoghurt. *Microbieel (vegetarisch) stremsel, dat gemaakt is door micro-organismen.

Hoeveel eiwit bevat Arla Skyr?

Arla Skyr heeft van nature een eiwitpercentage van 11 gram per 100 gram – dat is 2,7 keer meer dan yoghurt en bijna 1,3 keer meer dan kwark.

Bevat Arla Skyr ook toegevoegde suikers?

De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. De smaken honing, framboos-cranberry, bosfruit en vanille hebben daarentegen wel toegevoegde suikers. Het aantal suikers is respectievelijk 7,6 gram, 8,3 gram, 8,3 gram en 8,5 per 100 gram.

Is Arla Skyr 100% natuurlijk?

Arla Skyr bestaat uit zuiver natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Eet je Arla Skyr enkel en alleen bij het ontbijt?

Arla Skyr heeft alle belangrijke eigenschappen voor een goede start van de dag, maar je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen wanneer jij het wilt eten.

Waar wordt Arla Skyr gemaakt?

Arla Skyr is gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept. De productie vindt echter niet op IJsland plaats. IJsland is een eiland ver weg van Nederland en zeker met een versproduct als Arla® skyr, zou het niet handig zijn om Arla® skyr op het eiland zelf te produceren en vervolgens over te varen naar het vaste land. Daarom maken we Arla® skyr dichter bij huis, namelijk in Duitsland. Dat is wel zo vervoersvriendelijk. Vanuit Duitsland brengen we de skyr naar de supermarkten, waardoor er altijd verse Arla Skyr in de schappen staat.

Ontdek

Arla skyr is verkrijgbaar bij de volgende supermarkten:

 

     Delhaize