Alles over lactose
en lactose intolerantie

Niemand kent je zo goed als dat je jezelf kent. Maar we kunnen je wellicht helpen iets meer te leren over lactose, lactose intolerantie en lactosevrije zuivel.

Wat is lactose

Wat is lactose intolerantie?

Hoe weet ik of ik lactose intolerant ben?

Wat is het verschil tussen lactose intolerantie en koemelk allergie?

Welke producten zijn lactosevrij?

Wat is lactose?

Lactose is een suiker dat van nature in melk en melkproducten voorkomt. Ook wel melksuiker genoemd.

Lactose bestaat uit twee type suikers, namelijk galactose & glucose.

Wat daar het verschil tussen is?

lees hier meer

Lactose intolerantie en zuivel

Lactose is van nature aanwezig in alle zuivelproducten. Wanneer je geen lactose kan of wil nuttigen, wil dat niet zeggen dat je helemaal geen zuivel meer kan eten of drinken. Alle producten van Arla Lactofree zijn namelijk lactosevrij. Dus je kunt gewoon blijven genieten van je heerlijke eiwitrijke ontbijt met yoghurt of kwark, een koud glas melk of een heerlijke cappuccino.

Wat is lactose intolerantie?

Als je last hebt van lactose intolerantie wil dat zeggen dat je melksuikers (ofwel lactose) niet (goed) kunt verdragen. Om lactose te kunnen verteren, maakt ons lichaam het enzym lactase aan. Alleen gebeurt dit niet bij iedereen voldoende. Ook kan het gedurende je leven veranderen hoe je reageert op lactose.

Meer weten

Niet met elkaar te verwarren!

Lactase is het lichaamseigen enzym dat lactose afbreekt. Lactose is juist het melksuiker dat van nature aanwezig is in melk en melkproducten.

Hoe kom ik erachter of ik lactose intolerant ben?

Ervaar je klachten na het gebruik van zuivel en heb je het vermoeden dat je lactose intolerant bent. Dan is het handig wat de symptomen zijn en hoe je erachter kan komen of je lactose intolerant bent.

Symptomen Lactose intolerantie test

Het verschil tussen lactose intolerantie en koemelk allergie

Lactose intolerantie is anders dan koemelkallergie. Bij een lactose intolerantie ben je namelijk gevoelig voor de melksuikers in een product. Bij een koemelkallergie reageert het lichaam allergisch op de eiwitten die in koemelk zitten.

meer weten?

Keuze!

Arla Lactofree heeft een range pure zuivelproducten, die vrij zijn van lactose. Dat voelt goed!

Meer weten?

doe wat goed voelt

Lees meer over het merk, lactose & lactose intolerantie.

*makkelijker te verteren voor diegene die mogelijk last hebben van digestieve ongemakken verzoorzaakt door lactose consumptie.

Lees hier meer