Arla® Lactofree

Lactosevrije smoothie met appel en spirulina

Ingrediënten

2 porties

  • Arla Lactofree halfvolle yoghurt: 400 ml
  • Bevroren ananas stukjes: 200 g
  • Appel: 1
  • Blauwe bessen plus wat extra om te garneren: 50 g
  • Honing: 2 el
  • Spirulinapoeder: 2 el
  • Chiazaadjes: 2 el
  • Geroosterde kokosvlokken: 2 el

Zo maak je het

• Schil de appel en snijd deze in stukjes, snij vervolgens ook de komkommer in stukjes.
• Mix de yoghurt, ananas, appel en honing in een blender. Schenk de helft van de smoothie in een kom en houd deze apart.
• Doe de blauwe bessen, komkommer, spinazie, chiazaadjes en spirulina bij de andere helft in de blender en mix tot een gladde, romige smoothie.
• Verdeel beide helften over twee hoge glazen en roer met een lepel tot je een tweekleurige swirl hebt.
• Garneer met geroosterde kokosvlokken en blauwe bessen.

Tip: Wissel voor de variatie de ananas eens om voor een banaan.