Pannenkoeken met een echte Arla Skyr twist
De geur van pannenkoeken in de ochtend … en de smaak van Arla Skyr erbovenop! Nu kan je ochtend niet meer stuk. Probeer het recept en kies voor 100% natuurlijk en 0% vet. Zo heb je lekker veel energie tot aan de middag.
Hoe maak je dit recept?
Ingrediënten
- 650 g Arla Skyr Yoghurt Aardbei
- 200 g bloem
- 75 g suiker
- 1 snuifje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml volle melk
- 5 eieren (medium)
- 25 g boter
- 1 handvol amadelen
- 200 g aardbeien
Bereidingswijze
- Meng bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de melk en 250g Skyr Aardbei door elkaar en voeg het toe aan het bloemmengsel. Klop op tot alles goed gemengd is.
- Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
- Doe een beetje boter in een pan en giet het deeg erbij. Je kunt 3 pannenkoeken tegelijk bakken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak ze goudbruin en gaar ze op een middelhoog vuur - ongeveer 4 minuten.
- Om te serveren: Rooster de amandelen ongeveer 5-6 minuten in een droge, hete pan of in de oven op 200 °C. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de verse aardbeien vervolgens in hapklare stukjes.
- Beleg de pannenkoeken met de rest van de Skyr Aardbei, de verse aardbeien en geroosterede amandelen.